problém s velocity 2.0

Máte problémy s yoyom? Yoyo sa vracia na trhnutie, ložisko vydáva zvláštne zvuky, a tak ďalej... Toto je sekcia kde sa máte pýtať.
F4sT_F3eD
Príspevky: 6
Registrovaný: 21 Feb 2013, 11:52

problém s velocity 2.0

Poslaťod F4sT_F3eD » 26 Mar 2013, 20:04

Čaute
Mám problém s yoyom velocity 2..
Dnes som yoyoval tak 2 hodky, potom sa
yoyo začalo vracať na trhnutie (pri neresp. nastavení)
začalo sa zadrhávať ložisko...
Yoyo je nové, rozbehané, mám ho asi mesiac, ale yoyovať
som začal až pred týždňom, nemal som stringy..
Pred 2 dňami sa mi stalo to isté, ale po 5 min. som to rozchodil..
ale teraz skúšam pol hodiny, a nič. Predtým malo ložisko krásny zvuk, ale teraz ho sem-tam vobec nepočuť.. yoyo som nerozoberal, nečistil ani nič také..

Obrázok užívateľa
timo10kil
Príspevky: 389
Registrovaný: 01 Dec 2011, 21:18
Bydlisko: Veľká Dolina

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod timo10kil » 26 Mar 2013, 20:24

Tak pokial sa meni iba zvuk a sleeper mas dobry tak je to pohode. Ale ak sa zacina vracat na trhnutie pri neresponziv. nastaveni tak tam bude nejaka necistota , spina sa tam mohla dostat aj ked si ho mal na policke polozene napr. prach lebo si napisal ze si nemal stringy lozisko tym padom bolo "nechranene" malo by pomoct vycistit ho a ked nie tak to posli Pucikovi on sa na to pozrie alebo ak si z BA zajdi do Yoyohousu osobne. :) Dufam ze som pomohol Timo.

F4sT_F3eD
Príspevky: 6
Registrovaný: 21 Feb 2013, 11:52

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod F4sT_F3eD » 26 Mar 2013, 21:16

Tak, práveže problémy so sleeprom sú, lebo prestane úplne hučať a ložisko ide nejak divne.. Yoyo som rozobral (nevyberal som ložisko) a bolo tam trochu špiny.. Dal som to preč, je to čisté, ale nič to nepomohlo.. A problém je v tom, źe som z východu (poslať poštou problém nerobí) ale yoyo som kúpil z yoyoexclusive.sk- tam žiadne fórum nieje..

Pucik
Hlavný moderátor
Príspevky: 4522
Registrovaný: 26 Feb 2009, 23:07
Bydlisko: Bratislava

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod Pucik » 26 Mar 2013, 21:32

Pokial si s toho vybral spinu tak si si odpovedal na otazku co tomu je. Je to proste zaspinene. Nieco je zanesene s drhne. Pokial si z toho vytiahol spinu je to v podstate zbytocne reklamovat pretoze ta spina tam nebola od vyroby.

Ak mas zaujem tak ti ho samozrejme rad vycistim. Nie je to niako extra tazka vec a budes to mat obratom hotove.

F4sT_F3eD
Príspevky: 6
Registrovaný: 21 Feb 2013, 11:52

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod F4sT_F3eD » 26 Mar 2013, 21:46

Neviem čo tomu yoyo je.. Raz sa vráti samo, raz na bind, raz hučí pekne, raz vôbec. Šnúrku zamotanú nemám... Skúsim ho ešte nejako rozhádzať, keď nepomôže tak ti ho asi pošlem.

Obrázok užívateľa
timo10kil
Príspevky: 389
Registrovaný: 01 Dec 2011, 21:18
Bydlisko: Veľká Dolina

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod timo10kil » 26 Mar 2013, 21:57

Alebo ho vyčisti v ZIPPE a malo by ísť ale ak to nevieš tak to radšej pošli :)

F4sT_F3eD
Príspevky: 6
Registrovaný: 21 Feb 2013, 11:52

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod F4sT_F3eD » 26 Mar 2013, 22:16

Taak.. Problém je ASI vyriešený.
Vytiahol som ložisko (rukou, nie kombinačkami)
trochu so ho potočil na paličke a dal ho späť..
Zatočím prstom a .. Točilo sa mi to takých 2-3sek. , predtým nič..
Hodil som sleeper a pekných 30 sekúnd.. No, dúfam že už to je vyriešené, ale aj tak ďakujem veľmi za ochotu pomôcť :).

Pucik
Hlavný moderátor
Príspevky: 4522
Registrovaný: 26 Feb 2009, 23:07
Bydlisko: Bratislava

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod Pucik » 26 Mar 2013, 23:26

to neznamena ze ta spina nie je iekde vo vnutri uz za ten cas

F4sT_F3eD
Príspevky: 6
Registrovaný: 21 Feb 2013, 11:52

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod F4sT_F3eD » 27 Mar 2013, 10:51

Tak dnes som trochu yoyoval, a raz sa vracia na bind, raz na trhnutie...

Pucik
Hlavný moderátor
Príspevky: 4522
Registrovaný: 26 Feb 2009, 23:07
Bydlisko: Bratislava

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod Pucik » 27 Mar 2013, 10:58

Ta len potvrdzuje to co som napisal ta spina co si z toho vytahoval bude aj v lozisku.
Je to ako s korculami, jazdite po spine tak sa kolecka netocia. Drzite yoyo v spine tak sa netoci yoyo.

Obrázok užívateľa
PeterBA
Zakladateľ Yo-Yo.sk
Príspevky: 510
Registrovaný: 01 Mar 2009, 10:14
Bydlisko: Praha / Bratislava
Kontakt:

Re: problém s velocity 2.0

Poslaťod PeterBA » 27 Mar 2013, 13:51

Ahojte,

je viac menej jasne ze je spina v lozisku, spina sa tam dostava velakrat aj tym, ze sa yoyo nosi vo vrecku v nohaviciach, alebo v spinavej kabele, alebo dlhsie sa s nim neyoyuje a prach sa nachyta na snurku a potom do loziska.
Hold yoyo je vec tak ako kazda ina, aby sme ho mali co najviac funkcne k nasej spokojnosti, mali by sme sa on starat - vymienat snurku, sem tam vycistit prach a spinu okolo loziska a samozrejme niekedy je potebne vycistit aj samotne lozsiko.

Druhou moznostou je ze lozisko je zle od vyrobcu, ale to sa vacsinou prejavi uz pri prvom-druhom-tretom hodeni, co nie je tu opisovany pripad.

Peter


Späť na

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: 3 a 0 hostia

cron